облечи си сънищата фелисити
бутни няколко цепеници в огъня
и ако си на някоя друга планета
да не ти пука
не знаеш как би могла
да падне мъглата
преди или след
дъжда
като поискаш сметката накрая
никой не казва
не може
консумацията на вода и любов
между осем и десет
или 1001 нощи по телефона
водят неминуемо до зависимост
ти си ти
аз съм аз
ти си аз
и разни такива
вековните послания в костите ти фелисити
и дъ сикрет оф лайф
стигат за поемане на глътка въздух
три пъти
ако си само капка
сребърна
замръзнала на тротоар
любовта ще те слуша
изкусително сантиментално
поела дъх от лявото ти рамо
лице в лице с нощта
думдурумдумдум
© Зорница Николова Todos los derechos reservados
Харесвам поезията ти, знаеш.