Ах, как обичам книжки да чета!
Да скачам с бяла рокля на цветя
и да събирам всички буквички
в кошничка една.
Ах, как обичам книжки да чета!
Да танцувам с Кумчо Вълчо и
да намигам на Лисана, без да
знае мама.
Ах, как обичам книжки да чета!
И на горската поляна да събирам
цялата дружина в сам сама ръчичка,
където топли ръкавичка.
Ах, как обичам книжки да чета!
И Шаро умно да ме гледа,
да срича той на глас в захлас.
И с него да си правим селфи
в снега и баба да ни казва:
„ Не, така!“.
Ах, как обичам книжки да чета!
И с мокри панталонки семки
да броя и бонбони да валят
пред входната врата.
Ах, как обичам книжки да чета!
С Пипи Дългото чорапче пакости
да правя до зори и с Алиса да
пътувам в чудните страни.
Ах, как обичам книжки да чета!
И Мишчица Гризана сиренце
да донесе в пробитата торба,
да я метна на гърба и с
Баба Цоцолана да покоря върха!
Ах, как обичам книжки да чета!....
24.04.2019г
© Тодорка Атанасова Todos los derechos reservados