26 may 2021, 18:38  

Ако не си, дали си? 

  Poesía » Filosófica
399 2 14

Ако държиш в ръката си живота,

ще стискаш здраво или ще го пуснеш?

Ако отнасят се със теб жестоко,

ще тръгнеш или ще стоиш послушен?

 

Ако си влюбен в някой силно,

но се страхуваш да признаеш.

Дали пък шанс не пропиляваш?

Опитай, иначе не ще узнаеш.

 

Ако от всяка своя грешка

почерпиш мъдрост и поука,

ако си вземеш забележка.

Дали отново ще се случи?

 

Ако не си готов да паднеш,

когато мъчиш се да полетиш.

Дали високо ще достигнеш,

или пък ниско ще пълзиш?

 

Ако не знаеш как да се зарадваш.

Ако не можеш да благодариш.

Ако и мъката си не изстрадаш,

нима напред ще можеш да вървиш?

Нима възможно е да си щастлив?

© Ивелина Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??