16 oct 2011, 12:35

Ако някога 

  Poesía » De amor
1103 1 4

Ако някога в тихата вечер подариш ми целувка една

и с прегръдка гореща успееш да прогониш от мене съня -

и луната тогаз ще угасне, и звездите, една по една,

ще угасват те тихо и бавно, давайки път на страстта!

 

Ако някога в тихото утро ти целунеш мойте очи

и със дума красива накараш душата ми пак да трепти -

знай, тогава нищо не искам - ти ще ми стигнеш в студа

да ме топлиш с тяло и нежност, да си с мен до смъртта!

 

Ако някога в тихата вечност пак разделени сме с теб,

ако случайно нейде ме видиш, превърнал се в буца от лед,

загърни ме с косите си черни, дай ми от тях топлина,

напомни ми колко си важна - по-важна от всичко в света!

© Васил Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??