17 ago 2011, 9:36

Астрологично 

  Poesía » Filosófica
573 0 1

АСТРОЛОГИЧНО




Сбъркана зодия съм. Риба-Лъв.
Даже… Овца – вдъхновена.
Бяга от мене пълзящата стръв.
Скучна съм – и за мишена.

Имам ли чара на гордия Лъв?
Той господар е... Не моли.
Властен – до лудост. И винаги пръв.
Гръб не превива в подмоли.

Дай ми, Ориснице, нов асцендент.
С овчия нюх съм наясно…
Докато Риба и Лъв спорят в мен,
дъно... небе ли – все тясно!

И предпочитана, като мезе,
ако ме хванете в мрежи…
Рибешка съвест и вас ще гризе.
Хей, гуляйджии – невежи!

С душа на Риба. И Лъвско сърце.
Цял зоопарк – в овча кожа…
Няма да кърша, в немилост, ръце.
Лъвски закон ще приложа!

© Павлина Стаменова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??