30 mar 2007, 10:03

Азбучно 

  Poesía
1099 0 3

Ако искаш да ме видиш -
Брод в небето ще отворя,
Вятър мрака ще разбие -
Гривна от звезди ще сложа.
Ден ще скъсам от безкрая,
Ерос ще ми бъде спътник.
Жар в ръцете си ще пазя -
Златна светлина ще рукне.
Изгревите ще танцуват,
Йорик някъде ще пее.
Колелото на Фортуна
Любовта ми ще огрее.
Мъдростта, като отплата,
Нарцис даже ще признае -
От сърцето красотата
Побеждава външността й.
Розов феникс ще извае
Слънце от кръвта на залез,
Тихо, като бяло знаме
Ужасът ще се предава.
Флейта лунна, звън и младост
Хляб и мляко - сол в морето,
Църквена камбана с радост
Чисти звуци ще отеква.
Шал от синева по пладне
Ще завържа във косите си,
Ъгълчета от зората с
Юлски смях -
Янтар в очите.

 

Ако искаш да ме видиш,
гледай - гола съм до истина.
Името ми щом извикаш -
вино слънчево ще плисне.

© Дакота Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??