27 mar 2016, 17:04

Бетонената градина 

  Poesía » Del paisaje
405 0 0

Излизам отвън на терсата

и виждам, още два блока поникнали,

протягат терасите си настрани.

Поглеждам към останалите цветни блокове и си казвам-

Явно блоковата градина се разраства.

Отдолу, земята е заслана с хубав, сив бетон,

а на него, посадени разноцветни коли.

Някои са бели или червени,

други сини или зелени,

а има и такива дето са си шарени.

Тук, там се виждат малки къщички,

с високи огради и големи, тухлени порти.

В бетона, бучнати каменни пейки,

за да могат хората да сядат и да се любуват

на тая красота.

Точно пред моята тераса,

беше се появило, някакво дърво,

с розови цветове.

За мое щастие, обаче общинските стражари,

бяха присигнали и почти го бяха отсекли,

за да не разваля красивия пейзаж,

все пак, на негово място можеха да бучнат още някоя пейка,

та да може още повече хора, да се любуват на таз бетонена градина.

© Nasko Atanasov Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??