Да те съзерцавам - твърде малко е,
щом светът красив е само с теб!...
Може би единствено поет
би вървял по огнена жарава,
за да бъде с теб... да те обича...
да те милва даже и в съня!...
Искам с теб докрая да вървя -
нищо, че животът бил и кратък!...
Щом любима с обич те наричам -
искам да го изживея без остатък!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados
Хубав стих!