27 ago 2014, 21:52

Безпристрастност 

  Poesía
350 0 0

Старият баща сина си съветва:

– Бъди честен, упорит и корав,

не кърши фамилната клетва –

тази в кръвта на човешкия нрав;

няма да бъдеш пристрастен

и стой зад думите отговорно,

бъди почтен; строг – не съвсем

и избирай всичко доброволно –

животът ти да бъде като песен.

Помни, най-важно е да си жив

и по-добре е беден, но честен,

отколкото богат и несправедлив.

© Никица Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??