13 mar 2008, 7:34

Благовец 

  Poesía
5095 1 2
 

БЛАГОВЕЦ

През март дошла е блага вест,
че Божи син ще се роди.
Благовец е! Да се стараем не само днес
да бъдем малко по-добри!

Живеем в труден и объркан свят -
ръка да подадем на падналия, за да стане!
Да подарим на гладния обяд,
да отделим за бедния от своето имане!

Празникът ни дава знак,
че на доброто, ако с добро се връща
и днес, и утре, и пак, и пак
с любов и здраве ще е пълна всяка къща!

                                     Цанка Митова-25.03.2007g.

© Цанка Митова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Чудесно стихотворение!Дано Божият Син да влезе във всеки дом и да ни помага,а ние да не забравяме да Му благодарим!
  • Браво!
    Стих пълен с благост и доброта!
    Хубаво е , много е хубаво. с обич, Цанка.
Propuestas
: ??:??