1 sept 2017, 23:41

Богатство 

  Poesía » De humor, Otra
1107 1 4

Написах стих за вечните неща,

с които е благословена моята душа.

И име му сложих, и ето реших

на приятелите свои да подаря този стих.

 

Пиша „богатство” и поглеждам в „нета”…

Какво ли е очаквала душата ми клета?!

На снимките купища пари и злато

обясняват какво е да имаш богатство.

 

Ех, аз ли съм сбъркана, светът ли е крив?!

Какво стана с това, да си вътрешно красив?!

Да си богат на любов, на приятели верни…

или тези неща не са вече модерни?!

 

А на мен тази дума ми трябваше спешно –

исках да покажа на поколението днешно,

че съм богата на много и чудни неща,

с които ме е благословил моя небесен Баща.

 

И с картинката исках да покажа нагледно

как се чувствам – обратното на бедно.

Ала „нета” ме изненада супер неприятно…

Ще търся думичка друга вероятно!

© Галина Пенева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??