5 abr 2017, 9:13

Братската верига 

  Poesía » Civil
861 2 1

Да живеем с принципи достойни.

Да ги отстояваме пред обществото с чест.

На правдата и на доброто да сме войни

и за това борба да водим не за утре, а за днес.

 

Защото с това призвание единствено

човеци можеме да сме

и смисъла житейски е да се подготвим

за тази свята кауза и усилията тя да е.

 

И в този свят многоетажен

от претенции разни - лоши и добри,

борбата сам да водиш е утопия

и няма по-нормално брат да търсиш, който да те подкрепи.

 

И с него и с други братя, като нас единомишлени

верига да направим - славна, мощна като ураган,

с която сила да получиме за правдата,

лошотията да издухаме, а за доброто да е параван.

 

За да опазим човешкото в душите си,

заложено от архитекта ни велик.

За да пребъде то и в бъдеще

и всеки от нас да му е достоен ученик.

 

И това е, братя, истината, нуждата и необходимостта

да се търсим и обединяваме и да виждаме общите за нас неща.

И нужда някой има ли от братска помощ, от дружеска ръка,

да знае че това е братската верига за съзидание и доброта.

 

Да бъдем братя!

 

                                                        Стефан Цеков

© Стефан Цеков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??