19 abr 2011, 22:04

Бъди!* 

  Poesía » Otra
903 0 23

Бъди!*

 

На всяка крачка по един пророк и всеки знае само своята си правда -
продава я, почти насила ти я пъхва сред душата, и всеки ден, и пак
присмива се на опита да го избегнеш и те догонва със циничен благослов.
Така те срещнах - блъсна своя страх и в мен... Здравей, измислице Любов!

Не се плаши. Не те крепя, за да те хвана и в своя свят неведом да те завлека.
Я дай да видя - имаш рана и струйка кръв тече от устната ти по невинната ти красота.
Не се мръщи лустросано, на твоите години и аз не вярвах в милостта.
Ще те превържа. Ще ти мине, но ти не бягай от пророците, загърбвайки света.

Те знаят, че не могат да летят без теб. И ти без тях едва ли също можеш.
Ще ти разкажа приказка... когато спреш да плачеш. 
За ръбовете и ъглите на света. А ти сама ще се научиш как да ги прескачаш. 
Сега се усмихни... И лека ти душа! Бъди!

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??