15 dic 2011, 12:23

Бъдни вечер 

  Poesía » De amor
598 0 0

БЪДНИ ВЕЧЕР


Душа самотна

пътя ми пресече.
Неземно-чиста.

Слънчево-ранима.
Проплакват струни...

Пак е Бъдни вечер.
А в нас вилнее...

Дълга, люта зима!

Вали…

Затрупва

нашата пътека.
Белеят чувства,

мимолетни срещи.
Боли раздялата…

От памтивека,
за щастие,

звездите

палят свещи.

Опива ни

с любовно вино

здрача.
Наздравица-мечта!

И...

Плисва песен.
Дано засити

звездната погача
душите ни - венчани

в храм небесен.

В забравата –

покой

как да намеря?
Дотлява Бъдникът...

А спомен кратък,
благословил

Господнята вечеря –
ще ни гори...

До гроб.

И по-нататък.

Ех, вино,

Огън

дяволски си вече!
Сърцата ни изгаря

всяка глътка…
Свещен пожар!

Събрал на Бъдни вечер
душите ни,

възкръснали,

в прегръдка.



ПавЛина СТАМЕНОВА

 

© Павлина Стаменова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??