10 sept 2011, 12:32

Царство на Лъжите 

  Poesía » Civil
401 1 0

Не се ли наслушахме на празните обещания,

излизащи от техните усти?

Не се ли наслушахме

на нелепите им, арогантни лъжи?

Кажете ми,

 докога спектаклите на тези некадърни актьори ще търпим

и докога покорно ще гледаме и ще си мълчим?

 

Всеки ден се правят на маймуни пред нашите очи,

а когато стане време да се лъже, от светците стават по-добри.

За слепи ли ни мислят, за глухи, за глупави ли, аз не знам,

но изглежда, че вече и от нас не ги е срам.

 

И кой знае, може би са прави,

щом продължаваме да си мълчим.

И кой знае, явно са прави,

щом продължаваме да спим.

И само се чудя къде ни отидоха патриотите и родолюбците.

Може би в някоя друга страна...

А в България остана само една

 голяма, тлъста

лъжа!

© Яна Монева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??