3 abr 2010, 19:38  

Че е Великден 

  Poesía
1108 0 9

И сипа си поредната мастика,
небето горе нещо се смрачи.
Децата в махалата се развикаха.
А той и не разбра, че ще вали.

Стоеше сам-самичък до вратата -
децата му си бяха във чужбина,
до него кротко седна самотата.
(нима на празник ще да го подмине?!)

Разказа й за сочните череши,
за хубавите ябълки в градината.
За внуците преди години ги береше,
сега ядат банани във чужбина.

Яйцата му останаха небоядисани.
Домът му от прашасване му е обиден.
Самотата го изгледа слисана.
А той и не разбра, че е Великден.

 

© Теди Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??