11 may 2022, 13:07  

Честит празник на буквите! 

  Poesía » Civil
647 0 0

Помнете солунските братя,

дадоха на народа светлина,

дадоха ни азбуката свята -

в душите приятна топлина!

 

Духовността е сила, мощ,

издигаме се високо с нея,

изчезна безпросветна нощ -

с науката с радост се живее!

 

Народите без книги са слаби,

че знанието е възход, пролет,

всеки днес пари иска да граби,

но без дух просто няма полет!

© Георги Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??