29 feb 2008, 14:33

Честита баба МАРТА 

  Poesía
1636 0 6
 

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА

 

Баба Марта цяла зима

беше непрекъснато заета,

за да може пак да има

мартеници за големи и хлапета.

 

На майките и бабите прилича,

ту ще се усмихне, ту ще се намръщи.

Семената с нов живот облича,

носи слънце над поля, дворове, къщи.

 

За какво й е да е сърдита,

все пак пролет се задава,

след такава зима люта, мразовита,

да почива три сезона заслужава.

 

Дали със сняг или без сняг,

като цъфнат първите кокичета,

с мартенички ще закичи пак

и момчета, и момичета.

 

Зима, пролет, лято, есен,

годишните сезони са красиви!

Всеки е по своему чудесен

и прави хората щастливи!

 

 

                                 Цанка МИТОВА - 0885727812

© Цанка Митова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??