4 sept 2006, 11:40

Циркът в южния парк 

  Poesía
586 0 1

ЦИРКЪТ В ЮЖНИЯ ПАРК

     "Всеки зрител носи в театъра 
     своята акустика." Ст.Лец 

    еквилибристи

Обещах да те сънувам,
....вместо да те изтрия.
Обещах да те целувам-
ти отвърна с магия.

Обещах...
Аз само обещавам...
И така докато
най-накрая не стъпя
на тротоара /под светофара/
в близост до
Южния парк.
А защо не току пред
вратите на София Ленд!

Хлъзгава, лепкава трева –
пирамидата се срина.
Сблъсък – хвръкна глава –
нещо вляво изстина.

           клоуни

Клоунът...
е с пола, някъде
до прасците,
клоунът е със маска.
Той опитва сега свойта
сетна гримаса /пудра, нос/
хех, готово
струва ми се е бос,
но облечен във слово...

Как ли ще се реши
да погледне към хора..
В този тягостен миг
във очите надежда -
пак изскубнала вик
в клоуна се оглежда.

И аплаузи валят
пред разбитата сцена
здрав е техния свят,
а душата ранена.....


"Не плачи, защото е свършило,
усмихни се, защото е станало."Маркес
Ще се постарая....Благодаря ТИ !!

© Мери Попинз Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Интересно стихотворение!!!
    Много ми хареса втората част за клоуните!!!
    Поздрави, Мери!!!
Propuestas
: ??:??