Да бях поет - като прочутите поети,
да изливах чувствата със стихоплети.
Тогава мъката си с рими бих излял!
Обичта си във оди бих възпял!
Да бях поет,
бих превърнал стихче във искра,
бих запалил с нея огъня на любовта
във самотна премръзнала душа...
и във очите би блестяла светлина!
Да бях поет,
бих сторил и така,
че само с думичка една
да накарам надеждата да разпери крила,
за да полети със вяра към своята мечта!
Ех... Да бях поет!
© Михаил Ангелов Todos los derechos reservados
думи!Поздравления!Дерзай!