Сънувах те…Къде си днес?... Здравей,
далечна моя паметна любов!...
Здравей, ценителко на стихове,
поела някога към пристан нов!...
Какво остави ни животът и ни взе -
спохожда ли те още тоз въпрос?
На мен остави томче стихове,
и спомен, който често ми е гост...
А болката, заседнала във мен
след толкоз нереална красота,
изчезнала в един-единствен ден -
пак неизменен спътник ми е тя…
Да бъде лека твойта нощ, любов!...
Мълвя любимите ти стихове…
Изпращам отдалече благослов
в ръка със томчето на Жак Превер!...
© Роберт Todos los derechos reservados