Да мога
Да мога да хвана в ръце това,
което прелива в душата ми.
Да докосна това,
което с поглед не се достига.
Да впрегна тази сила на радостта,
която прелита в дните.
И в лудия бяг на живот,
на брега край морето да спра.
Да кажа - не тъжи и аз не тъжа.
Че болката бавно отмира
както вълните по брега.
И от този бряг да извикам:
ЖИВЕЙТЕ!
© Йонка Янкова Todos los derechos reservados