19 dic 2015, 20:08  

Да помислим 

  Poesía » Otra
238 0 0

Да помислим

Със призива:"Ела да чистим!",
боклука няма как да спрем!
О, по-добре е да помислим,
преди сметта да създадем!

И чак тогава ще се случи,
от гена да се отървем...
От навици да се отучим,
и да живеем ден за ден!

И да не гледаме в ръцете
на наш`те майки и бащи,
и синовете си да учим,
на туй което в нас лежи!

Да пазим вътре и навънка!
Да се стремим да има ред.
Съзнанието ни да дрънка;
без туй не се върви напред!

Да сме и хора в градовете!
И да живеем с правила.
О, навиците оставете,
дошли от нашите села.

С манталитет такъв и нрави,
и с лошото дошло със нас,
обществото не се прави
и злото все ще е на власт!
 08.04.2014г. София

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??