13 nov 2011, 13:24

Да се удавиш в страха 

  Poesía » Otra
757 0 18
Да се удавиш в страха

Страх ли? Аз не изпитвам такъв -
смях пръскам по витрините плоски.
Нямам сърце на човек, а на лъв -
всяка трудност е агне Гергьовско!

Страх ли? Аз не изпитвам такъв -
това не са разширени зеници,
а дула на ловци, подмятащи стръв
в гората на нощните птици!

Страх ли? Аз не срещам такъв и насън!
Не мислете, че моето тяло трепери -
това са вълни на морета! Даже Нептун
с мене жезъл не може да мери!

Страх ли? Да твърдите това е безоко!
Не плача, а викам! И щом кажа "чупка",
мигом орлите изгубват посока
и се скриват на облака в дупките!

Какъв ти тук страх! Просто няма такъв!
ЕКГ-то ми не е спряло на нула -
това са реки - с мойта собствена кръв,
в които се давя без страх -
ни видяла, ни чула...

---

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??