18 sept 2021, 8:59

Да си чакан 

  Poesía » De amor
505 1 1

Да си чакан

 

Да чакаш ти, и нейде да си чакан.

Това е смисълът да бъдеш жив!

Животът винаги ще те прецака,

но важното е ти да си щастлив!

За миг, за два! Или за ден? Това е!

А после? После всичко е съдба.

И щом приключи само Дявол знае

къде ще дойде краят и смъртта!

Тя е неизменно с нас, в душите

и живее в нашите сърца!

Всеки ден брои и смята дните.

Чака своя час за вечността!

После? После пътят е далечен.

Само тежък мрак и тишина!

Раждаш се, но вече си обречен!

Скитница е твоята душа!

Тя ще броди някъде в безкрая,

ще се скита тъжна и сама

и ще е свободна най-накрая!

Не е важно нищо след това!

 

17.09.2021 г.

© Георги Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "Животът винаги ще те прецака,
    но важното е ти да си щастлив!"
    Много вярно. Съгласна съм с теб. Нека бъдем щастливи, макари прецакани от живота.
Propuestas
: ??:??