Флирт с бутилка водка,
и чаша... за коняк.
Спомени... разходка
назад до Слънчев бряг:
Картонено трабантче,
нощувки във Емона.
Мерак за барабанче
с лице като Мадона!
Грях без дъждобрани
с русалки - морски дар!
В гърдите люти рани
от скалп с опасен чар!
Пиратската фрегата -
копнеж за тих океан!
За сбогом от страната
и брак със чичо Сам!
Братските матрьошки -
размяна на хайвер!
След вицове за Тошко -
доживотен розобер!
Вятър на промяната -
надежди чисти, наши!
Преход към измамата -
до дъно пълно с каши!
Алчно... тъпо... мъчно
във Райските градини!
Най-бедни... неотлъчно
за още сто години!
Флиртове с бутилки -
псувни за друг живот!
Пушилки сред мътилки,
мъгла, и вот след вот!
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados