29 jul 2013, 15:37

Другата 

  Poesía
740 0 10

 

Ти все си си същият. Никаква разлика.

Един безнадежден мечтател.

Сърцето, домът ти, очите ти – празни са.

И още очакваш Жената.

 

И още я викаш, планираш, подреждаш,

и още не вярваш във Другата.

А Другата плака така безнадеждно...

Не я чу неволята. Глуха бе.

 

В очите си давеше диви любови -

любови с по три удивителни.

Бленуваше тази любовна отрова

с най-малко една въпросителна.

 

А ти си си същият. Сбираш хербарии

от погледи ненапоявани.

С едно методично и сухо старание

сънуваш насън и наяве.

 

А Другата търси в сърцето ти точката

и блъска по твоята мнителност.

Когато си тръгне, дъхът й ще сочи

прегърбени три удивителни.

© Елена Биларева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??