23 abr 2023, 13:18

Стъпки над земята 

  Poesía
372 0 0

 

Тук честните не ги обичат,
те някак неудобни са, нали?
И други има дето ги обличат,
със ордени, медали и значки.

Обличат ги, за принос към мамона,
за титла на послушен бюрократ.
Обличат ги, за дейност към закона,
измислен – за богатият магнат.

И нищо ново няма от Исус нататък,
и нищо няма да се промени.
Освен, че скоро идва съд и правда,
над земните – метежни тегоби.

© Аспарух Любенов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??