ГАДАТЕЛ
Гадая по чашата с изпито кафе.
Там сенки на бъдни дни се гонят.
Да кажа чакаш: Ще живееш в кадифе.
Ще имаш среща с нови небосклони.
Следи. Утайка. Не искам да те лъжа!
Че птицата от рамото ти отлетя.
Без любов жестоко време те омъжи.
… Бездомна скиташ. Ще те приютя!
© Мимо Николов Todos los derechos reservados
Поздрав.