Гладен е просяка!
Гладна е тишината!
Гладен е пясъка!
Гладна и пустинята!
Гладни са децата ви!
Гладен е светът!
Затрупани в дирите си
сме гладни в студа!
Гладен е онзи,
чиито живот,
подчинен на въпроси,
е сив като скот!
Но жаден и гладен не е!
Онзи който -
не свивал е колене!
Лигав и блед,
леко подут,
изкривен от лъжи,
порядъчно луд!
Безмълвен,
смига ти хладно,
Ухилен ехидно,
мазно и гадно,
прищявка!
А не глад е то...
малък негодник,
невидимо зло!
© Ами Тола Todos los derechos reservados