26 mar 2011, 17:52  

Разплата 

  Poesía
582 0 2

Кои са тези "пусти" финикийци?

Нарочени за първоизточник на всичко пошло.

Измислили замяната на всичко пожелавано,

Срещу кованото в пропорционалност - злато-зло!

 

Срещу метал, наречен”благороден”,

Продадени, душите нямат брой.

Продадени, мечтите нямат давност.

Душите още търсят своя господар и дом.

 

Кои са тези пусти "демократи",

Които стъпиха навръх света?

Изплюха се и заклеймиха гордо,

социализмът  и диктатурата!

 

Разграничиха се от холокост!

Отсъдиха реванш за милиони- „незаслужената”смърт!

Обърсаха челото гордо,

Но от ръкава  капеше невинна кръв!

 

Скатаха непринудено ,

дълбоко в джоба,

Тестето карти от игра на бридж.

В която преразпределиха идеалите,

Градящи собствен  ,преуспял имидж.

 

Чия е тази кръвна земя?

Която още трае своите деца?

Деца-изедници, предатели и често живи демони!

Запушващи със власт устата на гнева!

 

Кои са най-невинните от жертвите?

На този фарс - все доблест преиграна!

На пълната разплата - иде ли наскоро времето?

За пустите-опустошените души, 

Обезкървената разплата.

 

© Просто Някой Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??