5 ago 2015, 18:54  

Горещници 

  Poesía » Filosófica
241 0 0

Горещници

 

Привечер е... Най-хубавото време.

Наоколо е селска тишина.

Опита лятото душата ми да вземе,

но аз съм пак на древната земя!

 

Пак тъмни облаци дойдоха от "балкана"

и слънцето е вече скрито в тях.

От жегата едно парче остана...

Горещника и днеска надживях!

 

Безочливо е времето туй лято,

със мъка жегата му надживях.

Изстиска то душицата ми свята,

в пещта му днеска едва оцелях.

 

Мечтаех си за зимната постеля,

с рисунките по ледните стъкла

и с бурите бучащи от неделя,

тревожили ме в други времена!

 27.07.2015г. Драгойново

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??