Госпожата
От далечна страна,
чак от Русия дошла
е нашата добра госпожа.
С мисия една - да преподава
английски в езиковата гимназия.
Много ученици изучи и
все на добро ги научи.
Сега е наш ред да се вслушаме
в нейния добър съвет.
В класната стая влиза с усмивка
на уста и поздравява
нейните двадесет и пет палави деца.
За работа готова е тя,
но уви, в нашите глави
друга песен се върти -
един си мисли за коли,
друг любов върти,
а на трети просто му се спи.
С името си надежди ни дарява,
грешките ни прощава
и многобройните ни отсъствия
винаги извинява.
Това е нашата любима госпожа -
Надежда Ивашкеева се казва тя!
© Цветина Димитрова Todos los derechos reservados