18 nov 2011, 5:47

Грим 

  Poesía
492 0 0

Грим – какво е това?
Маската, покриваща хората в света.
Слагаш го и тъгата се скрива,
пудрата подутите очи измива,
фон дьо тенът прикрива истинските бенки,
след това добавяш и черните сенки.
Прикриваш белези, черти,
а болката не спира да гори.
Червилото блясък придава
и ти си готова за плътска изява.
Мъжът идва и се изумява
от изкуството от дете
да се превръщаш в голяма „дама”.
На външен вид тъгата е прикрита,
но болката в сърцето остава да скита.
Дори и гримът няма силата да прикрие болката.

© Моника Кълвачева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??