14 jul 2010, 21:47

И ангелите се превръщат в демони 

  Poesía
906 0 0

И ангелите стават демони -

когато се пропука утринта,

забравили със себе си да вземат

прегръдка топла от нощта.

 

Пристъпва утро, сякаш тиха блудница –

пристъпва тихо, да ни подлуди.

Кипи градът, затворен като в лудница –

куршум – спирачки… И боли…

 

А демоните, махнали крилата

и стъпкали с лукавост ореол,

отново си продадоха душата,

попаднали в поредния разкол.

 

И ангелите се превръщат в демони –

когато се пропука утринта,

разкъсали последната си риза,

убили и последната мечта…

© Веселка Василева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??