15 mar 2012, 12:48

И сега със какво? 

  Poesía » Otra
660 0 3

И сега със какво? Със какво да закърпя душата си,

този пролетен цвят, избуял върху острите храсти,

тази топла сълза, съхранила небето в очите ми

и доляла любов във олтара на бившите страсти.

 

Със какво ще летя? И къде да намеря крилете си,

в тези дни като сенки под очите на отминало щастие,

в този свят не успял да запази до края мъжете си

и не вкусил от дните на своето нежно причастие.

 

Накъде да вървя? Не тупти вече лято в пътеките

и не виждам познатите слънчеви знаци по пътя.

Няма детски следи по паважа - а там, в библиотеките,

пожълтелите страници не могат душите да купят.

 

Пак вися в полумрака ти, Господи! Пак те предавам!

Не открих вечността в дълбините на твоето минало,

не открих мъдростта и навярно затуй и продавам

на душата си мъничко вяра... от огнище изстинало...

© Чавдар Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??