Искаш ли?
Искаш ли да кажа сбогом
и да тръгна аз сега?
Искаш ли да кажа сбогом
и повече думичка да не изрека?
Ще потъна в мрака и ще изчезна,
както капката роса изчезва,
когато слънцето изгрее.
Не ще ме видиш повече дори за миг.
А любовта ни ще се превърне
в стар забравен стих!
© Теодора Иванова Todos los derechos reservados