За всякакви обятия
Историята често става ...
Тя има всичко,
кой каквото ще:
нищожните с осанка
и величие дарява;
а итински великите не ще!
За лошото и грозното
е къса паметта ни,
На слънцето стъклото
най- добре блести...
От времето и билките
зарастват всички стари рани,
за болките от тях
забравяш бързо ти...
Велики личности сред нас
и най-големи единици,
не се намират тук
под път над път.
Дори мъчители велики
и велики мъченици,
минават по един и същи път!
Във фокуса на слънцето,
застават всички демагози,
в илюзиите и в наивността.
Лъжата е красива често,
а пък Истината-грозна.
Посредственото е
пълнеж на Вечността!
Величие в измамата
измамниците често дирят.
Лъжата много често
в славата стои!
Но щом във Ада
бурите засвирят,
"лъже великите" си
крушите обират!
© Христо Славов Todos los derechos reservados