Избирам на Теб да предам
горчилката, изпълваща дните ми.
Избирам да се сгуша във Теб,
а Ти да избършеш сълзите ми.
Избирам от Твоята милост
на всеки край мен да покажа.
Да не съдя в сърцето си никой,
гнева си в зародиш да смажа.
Избирам да гледам на хората
с очите на Твоята благост.
Избирам да живея със вяра,
тъгата да заменям със радост.
Избирам да простя и забравя,
без ропот срещу чуждите грешки.
Избирам да бъда свободна,
не роб във оковите тежки.
Избирам! Избирам! Избирам!
Всеки ден нови избори правя!
В изпитите на живота си земен,
щом Бог е с мен, ще се справя!
© Галина Пенева Todos los derechos reservados