16 feb 2011, 11:24

Изгря "Звезда" над Витлеем 

  Poesía
636 0 0

  Изгря "Звезда" над Витлеем

Изгря "Звезда" над Витлеем,
по-ярка бе от всички Тя,
там овчари и стада
в миг побегнаха в нощта.
Чу се глас от небеса,
хор от ангели запя,
не бойте се от таз "Звезда",
че толкоз ярко засия!

Тя е ваш`та Светлина,
Месия, що чакате,
туй Дете се веч роди ,
в ясли там повит лежи.
Идете, поклонете се
и почит вий отдайте Му,
че Спасителят дойде
и таз "Звезда" затуй изгря!

Сега е само Той дете
и през вас ще порасте,
в онези дни на слепите
очите ще отвори Той.
Ще проговорят немите, 
от грях ще ви освободи,
за да прослави името
на Бог Отец от вечността!

© Спаска Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??