1 jun 2013, 21:27

Измислен 

  Poesía » De amor
624 0 3

Виждам, че си мечтател

и романтичен.

Разглеждам те щателно –

неприлично.

Казват, че на теория

си измислен.

(В кърпените истории

няма истина.)

Или има, но малко –

два-три мига.

(Там, където писалката

е била несигурна.)

Щом поискам да литна,

ми разплиташ небето.

Щом изпаднат звездите му,

ги събираш във шепи.

Украсяваш с тях моята

ужасяваща мнителност.

И изправяш завоите

на Светата Действителност.

А преди да ти кажа,

че ме разглезваш,

избледнява миража.

И ти изчезваш.

 

© Елена Биларева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??