15 sept 2011, 19:50

Изплетен живот 

  Poesía
519 0 0

                       Изплетен живот


Живот – украсен от фалшиви усмивки,
избродиран от грозни лъжи,
изплетен от погрешни нашивки...
и лицето се смее, а сърцето тъжи.

 

Малки са усилията човешки,
а очакванията - огромни и безкрайни.
Истината е безспорна: всеки прави грешки...
но провалите оставят отпечатъци трайни.

 

Така ми се иска да можех
да вникна в душите прекрасни -
там безспир се щуреят
безброй надежди безгласни!

 

Животът е сложна бродерия,
но трябва да знаем основното:
сами изплитаме всяка материя -
красивото, доброто, греховното...

Искам и теб да науча на своето -
да си щастлив дори в този живот.
Усмихни се, твое е правото!
... макар и да влачиш тежък хомот!

 

Има красота отвъд тези предели
и зная, че имаш кого да доведеш!
Зад мрака се крият прекрасни къдели,
позволи ми да те науча и ти да предеш!

© Катерина Костадинова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??