ИЗПОВЕД НА ЕДИН ЧОВЕК ПРЕДИ КОЛЕДА
Не мога вечно със мечти
да замесвам моя клисав хляб,
че когато скуката ме навести, в миг
без тях оставам. Сам. И сляп...
Не мога вечно със звезди
да си светя в тъмнината.
Искам слънце да трепти,
да е жарко и безкрайно лято –
с пясък и морета, и жени,
които тичат по вълните
като топъл лепкав бриз.
И да обичам,
да обичам,
да обичам
без насита!
Весела Коледа!
Бъдете здрави!
© Ангел Веселинов Todos los derechos reservados