21 mar 2007, 21:45

Жадувам свобода 

  Poesía
613 0 2

       Жадувам свобода

Как искам с думи да рисувам,
да мога да говоря със очи
и само със душата си да плувам
в прозрачни синкави води...
И със вълните да се слея!
Как искам да съм само глас
и скритата си болка да изпея!
Как искам да летя -
без образ и без сянка своя -
жадувам свобода...

Във мислите си с вятъра играя,
сънувам есенния дъжд;
за блясъка в небето си мечтая
и чувствам слънцето без плът...
Не искам друго да усещам,
не искам празни сетива,
сърцето ми е пълно с обич,
светът ми - с нежна светлина.
Не искам лик, усмивка, тяло -
жадувам само свобода...

© Елена Леонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • 6 от мен!
  • "сърцето ми е пълно с обич,
    светът ми - с нежна светлина.
    Не искам лик, усмивка, тяло -
    жадувам само свобода..."
    Толкова жизненост лъха от твоя стих!Пожелавам ти сбъдната свобода !
Propuestas
: ??:??