29 nov 2014, 20:35

Желание през ноември 

  Poesía
326 0 2

Желание през ноември

 

Шарени черги ноември тъче
и постила килими, пътеки...
За да е топло под детски нозе,
за да се стъпва по-меко.

Вятър, разголил и сетен клонак,
някак безцелно вече се скита.
Няма обаче да седне, все пак -
вкъщи за него никой не пита.

Бърза замислено късия ден.
Вечерта на колене се моли.
Как ми се иска ноември за мен
късче светло небе да оголи!

 

Д.Т.

© Даниела Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??