На теб преди години обещание ти дадох -
"До сетния си час със тебе ще живея!".
Всичко мое - сърце и душа си раздадох,
с теб дишам, с теб плача и се смея.
Търкулват се годините една подир една
и времето оставя своя тежък отпечатък.
Ще си отида гневен аз от таз Земя,
че нямах време и животът е тъй кратък.
Че времето не стигна повече да те обичам,
да галя твоите прошарени коси
и всеки ден със нежни думички да те наричам,
да те прегръщам нежно до зори.
Да хващам твоята красива длан
и да мечтаем за света необикновен.
Във теб е целият живот събран.
Без теб съм тъжен и сломен.
И все пак аз искам да благодаря,
че някога съдбата пътищата ни пресече.
С невидима корона аз ще те даря,
че цял съм и не съм самотен вече.
Че ме дари с деца, със поколение,
че тръгна с мен от нулата в безкрая.
Сега изпитвам силно удовлетворение,
когато виждам вече края.
Щастлив съм, че със тебе споделих живота.
Със теб изпитах всяка малка радост.
Изпях до край и всяка нота,
очаква ни в безкрая вечна младост.
© Петя Петрова Todos los derechos reservados