Покажи ú, че живееш друг живот -
да види колко съм те променила...
И нека да усети кой порок
от теб най-бързо съм изтрила...
Намира ли те тя преобразен -
По-хубав, по-улегнал, по-добър?
Животът ти, във мене отразен,
от болките ни как е станал мъдър...
Признай!... За мъките ú разкажи -
от дъното как трудно се оттласна,
езика си най-после развържи -
преди земята да ú стане тясна...
Да знае нека Бог, че ти прости
за грешките, които с нея стори.
И с мен те той овъзмезди -
през мен очите ти поиска да отвори...
Но не със злоба, яд или тъга -
със обич ú кажи, че ú прощаваш,
че влизаш в дом - изпразнен от лъжа,
от спомена, за който ще избягаш.
Кажи ú, че намери своя път -
да станеш мой единствен покровител,
че двамата сме свили собствен кът -
със името "Любовната обител".
© Ирена Георгиева Todos los derechos reservados
поздравления!