12 ago 2007, 16:14

КАК ПРИГОТВИХ МУСАКА... 

  Poesía
1313 0 16
Иван Звездев на екрана
пак приготвя чудеса...
Престраших се. Ще се хвана
да забъркам мусака.
Взех една тава и почнах.
Сложих сбъднати мечти,
две целувки доста сочни,
пет прегръдки... Да заври.
После с шепа сложих чувства,
от усмивките - пет чаши.
Поразбърках и я вкусих,
липсват спомените наши...
Сложих ги... Три чаши радост,
цял буркан със благи думи,
тайно сложих стръкче младост,
шест лъжички звездно чудо...
Щом тавата се напълни
и на огъня завря,
на вратата ми се звънна.
Чакаха за мусака...
Ароматът и обхванал
целия квартал в града...
Звездев готви на екрана...
Аз раздавам чудеса...

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??