Какво е любовта? Не е ли блян,
към който непрестано се стремим?
Човекът най- любим, мечтан, желан,
често пъти е недостижим.
Какво е любовта?
Какво е любовта? Не е ли мъка,
самотница сред хаоса жесток?
След срещите ще има и разлъка
докато има демони и Бог.
Какво е любовта?
Какво е любовта? Не е ли сила,
която и до днес не сме разбрали?
Проклятието бавно ще ни смила
на алчността си щом сме се отдали.
Какво е любовта?
Какво е любовта? Не е ли радост,
само миг при казаното " Да " ?
Сляпа ли е тя във ранна младост
и сладък спомен- призрак в старостта?
Какво е любовта...
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados