8 nov 2024, 12:33

Що е Свобода?! 

  Poesía » Filosófica, Civil, Otra
104 0 4

 

...синусите ми се задръстиха от смрад.

Мозъкът отказва да общува с мислите.

Войни, скандали, корупция, разврат...

Това ли е наистина което си поискахме?

 

Не се ли борихме за пустата му Свобода?

Редно ли е птица във кафез да бленува висини?

Ала никой тъй и не обясни, що е ''Свобода''.

Навярно колцина знаят. Но не аз и ти.

 

Ръсят ни от небето с ''оглупител''-

белким веднъж завинаги спрем да мислим.

Сред вълци търсим верен покровител.

Купете си от мене хапчета за глисти.

 

Дайте на шопара тиква и ще е доволен.

Да си задоволим нагона едва ли пък ще смогнем.

Знаеш - духът човешки е по природа волен.

А Свободата според мен там високо [в Бога].

 

-----

 

Свободата е върхът недостижим за алпинисти.

Тя е твърде високо в Небесата. Тя е вътрешен мир.

Свободни се чувстват, май само поетите - онанисти?!

Свободата не е даже в майчина утроба -

един аборт и...  

''Свободна'' е майка ти от живот да те лиши. 

 

-----

 

П.П. Има ли наистина Свобода?

Има ли свобода в България?

Има ли свобода някъде по света?

Има ли свобода на мисълта и словото, реално?

Едни българи бият други българи пред Народния Театър.

Едни българи ''блокират'' други българи и тук в Откровения, заради различни убеждения.

Къде е Свободата?

Свободата е изгнаница в този свят.

Свободата не е от ''мира сего''!

© Д.и.м.о. Кривия Кривак Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Е, ти пък, що се издаваш.
    Може и аз да съм от тях. Понеже се чувствам донякъде свободен.
    Абе, още не е станало крайно зле, ама натам отива.
  • Свободни се чувстват, май само поетите - онанисти?!
    ___
    Тук ме замисли 😂
    Извън майтапа, замислящ стих!
    Донякъде свободни, поне според мен, са лудите!
    Поздравявам те.
  • Така е, Петя. Това казвам и аз.
  • Никога няма да имаме пълна свобода на този свят.
Propuestas
: ??:??